ЄБРР дає групі компанії “ОККО” €60 млн на будівництво заводу з виробництва біопалива

14.06.2024
Новини

Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) надасть кредит €60 млн українському приватному ТОВ “Лан-Ойл” у рамках свого першого проєкту фінансування будівництва нового приватного заводу для виробництва біопалива в Україні з початку повномасштабної війни.

Про це повідомляє AgroTimes із посиланням на пресслужбу ЄБРР

Кредит супроводжується фінансовою гарантією Європейського Союзу, яка надається у рамках інвестиційної складової програми Ukraine Facility (Pillar II).

Гарантія ЄС є частиною нової програми Ukraine Investment Framework загальним обсягом €150 млн, яку було підписано на Конференції з відновлення України у Берліні. Програма передбачає підтримку нових та існуючих кліматичних технологій відповідно до детального Плану ЄС для України, зокрема в енергетичному секторі.

Новий проєкт сприятиме енергетичній безпеці України та декарбонізації енергетичного сектору завдяки створенню внутрішнього джерела постачання біоетанолу, використання якого забезпечує скорочення викидів парникових газів на 70% порівняно з традиційними видами палива.

Проєкт реалізується концерном “Галнафтогаз” і групою компаній “ОККО”. Станом на грудень 2023 р. концерн “Галнафтогаз” мав та експлуатував 396 АЗС під брендом “OKKO”.

Біопальне, що вироблятиметься на новому заводі, відповідатиме вимогам Директиви ЄС про відновлювану енергетику (RED III).

Партнерський матеріал

Стати учасником
100 RE UA

Перейти на 100% відновлюваної енергетики в Україні – можливо!