CO2

Верховна Рада зробила перший крок до скасування податку на вуглецевий газ для біоустановок

20.06.2024
Новини

Народні депутати ухвалили за основу євроінтеграційний законопроєкт №9597 про внесення змін до Закону України “Про альтернативні види палива” щодо створення реєстру установок, що використовують біопаливо як єдиний вид палива.

Цей законопроєкт спрямований на створення реєстру установок, що використовують біопаливо (зокрема біогаз, біометан), з метою звільнення їх від сплати податку на викиди двоокису вуглецю.

Згідно із законопроєктом Реєстр установок створюється Кабінет Міністрів України.

Як зазначають у Біоенергетичній асоціації України, на створенні зазначеного реєстру наполягають Державна податкова служба України і Міністерство фінансів України.

Ухвалення законопроєкту в цілому призведе до створення спеціального реєстру, до якого будуть внесені установки, що використовують тверде, рідке та газове паливо як єдиний вид палива. Установки, що матимуть обліковий запис в реєстрі, не сплачуватимуть податок на викиди двоокису вуглецю.

З цим законопроєктом також пов’язаний законопроєкт щодо встановлення ставки нуль гривень екологічного податку за викиди двоокису вуглецю для установок, якими здійснюються такі викиди в результаті спалювання біопалива.

Команда UABIO чекає розгляду та ухвалення у першому читанні й цього важливого законопроєкту.

Партнерський матеріал

Стати учасником
100 RE UA

Перейти на 100% відновлюваної енергетики в Україні – можливо!