Рендер нового термінала Аеропорту імені Кеннеді

У Міжнародному аеропорту імені Джона Кеннеді створять мікромережу із власним енергозабезпеченням

25.09.2024
Новини

Нью-Йорк розпочав Тиждень клімату 2024 року оголошенням про старт масштабного і амбіційного будівництва. У новому Терміналі 1 Міжнародного аеропорту імені Джона  Ф. Кеннеді буде побудована мікромережа потужністю 12 МВт, яка розподілятиме енергію від сонячних панелей, паливних елементів і акумуляторної системи зберігання енергії для забезпечення повсякденної роботи терміналу, покриваючи приблизно половину його щоденного навантаження. Вся електроенергія, вироблена в аеропорту, залишатиметься в аеропорту.

На терміналі буде побудований найбільший сонячний навіс в Нью-Йорку і у будь-якому аеропорту США. Понад 13000 фотопанелей накриють площу розміром з шість з половиною футбольних полів. Потужність СЕС складе 6,63 МВт. Зараз на даху встановлюються доріжки, слідом зберуть стелажну конструкцію для встановлення сонячних панелей, інсталяція яких розпочнеться в наступному році.

Також мікромережа використовуватиме 3,84 МВт паливних елементів та 1,5 МВт/3,34 МВт-год акумуляторних батарей для зберігання енергії. Відпрацьоване тепло від паливних елементів мікромережа буде утилізувати, виробляючи гарячу воду для термінала.

Ключова інфраструктура електрогенерації буде розміщена в чотирьох кластерах, щоб створити єдину інтелектуальну енергетичну систему, яка може працювати незалежно від основної електромережі або підключатися до неї за потреби. Кожен “енергетичний острів” функціонуватиме як гіперлокалізована, самодостатня енергетична система з джерелами генерації, накопичувачами та передовою автоматизацією і контролем. Якщо один острів потрібно відключити, інші три можуть залишатися в мережі. Ця унікальна конфігурація забезпечить додаткову стійкість у разі відключення електроенергії.

Компанія Schneider Electric надасть комплексну систему управління будівлею, побудовану на програмній платформі Ecostruxure, яка буде інтегрована з мікромережею. Новий термінал зможе оптимально контролювати температуру в будівлі для забезпечення комфорту пасажирів аеропорту, керувати освітленням, відстежувати енергоефективність та енергоспоживання терміналу.

Крім того, портова адміністрація у партнерстві з Нью-Йоркською енергетичною адміністрацією також побудує на довгостроковій стоянці №9 сонячний навіс потужністю 12 МВт, який включатиме 7,5 МВт акумуляторних батарей для пікового використання енергії в аеропорту та 6 МВт громадської сонячної електростанції, а також забезпечить енергією криту парковку на 3 000 автомобілів.

Партнерський матеріал

Стати учасником
100 RE UA

Перейти на 100% відновлюваної енергетики в Україні – можливо!