Сонячні панелі та пачка гривень в руках

Фонд енергоефективності вніс зміни до програми “ГрінДІМ”

22.10.2024
Новини

Починаючи з 22 жовтня об’єднання співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ) та житлово-будівельних кооперативів (ЖБК) матимуть більше можливостей для встановлення сонячних електростанцій у власних будинках.

Як повідомляє “Украънська енергетика” з посиланням на пресслужбу Фонду енергоефективності, наглядова рада Фонду ухвалила відповідні зміни до програми “ГрінДІМ” 21 жовтня.

Максимальну суму гранту на встановлення потужнішої сонячної електростанції для ОСББ та ЖБК з великою площею (понад 8 тис. кв. м). збільшено до 2 млн грн. Це дасть змогу скоротити витрати на оплату електроенергії в місцях загального користування та підвищити енергонезалежності будинку.

ОСББ та ЖБК можуть розраховувати на збільшений розмір компенсації вартості використаних додаткових матеріалів у розмірі 20% від гранту на основне обладнання.

До 36 000 грн/кВт зріс питомий граничний розмір гранту на основне обладнання для встановлення сонячної електростанції в разі застосування акумуляторних батарей потужністю щонайменше вдвічі більше від потужності інвертора.

Крім того, тепер для участі у програмі будинок може не мати індивідуального теплового пункту.

Також передбачене забезпечення належної ідентифікації контрагентів ОСББ, прозорості та контролю за використанням виділених коштів. Зокрема, тепер ОСББ та ЖБК мають надавати Акт приймання-передачі наданих послуг за договором сертифікації енергетичної ефективності будівлі.

Детально ознайомитися з умовами програми “ГрінДІМ” можна на сайті Фонду за посиланням.

Партнерський матеріал

Стати учасником
100 RE UA

Перейти на 100% відновлюваної енергетики в Україні – можливо!