Світовий банк вкладе $345 млн у будівництво 350 МВт вітрових потужностей в Україні

17.06.2024
Новини

Міжнародна фінансова корпорація (IFC), що входить до групи Світового банку, планує мобілізувати приблизно $345 млн для будівництва в Україні нової вітроенергетичної потужності 350 МВт, передає Енергореформа.

Ініціатива була представлена серед низки інших ініціатив, спрямованих на підтримку України, на конференції з відновлення URC-2024 у Берліні.

Зараз проєкти, які планується реалізувати з метою підвищення енергетичної безпеки та підтримки подальшого розвитку відновлюваної енергетики в Україні, проходять комплексну перевірку та очікують на затвердження керівництвом та Радою директорів IFC.

Раніше повідомлялося, що німецька компанія Notus Energy реалізує в Одеській області проєкту ВЕС 300 МВт, перша черга якої складатиме 120 МВт і буде запущена ще до зими. Як розповів комерційний директор компанії Кнуд Ріссел, над проєктом вони працювали з весни 2022 року. Вже є всі дозволі, зокрема пов’язані з землею. Банки ініціативу підтримують, попри можливий ризик.

Нагадаємо, напередодні Конференції з відновлення України у Берліні Global 100% Re Ukraine провела разом із німецькими партнерами German-Ukrainian Green Business Dialogue, присвячений проблемам відновлюваної енергетики в контексті відновлення України.

Партнерський матеріал

Стати учасником
100 RE UA

Перейти на 100% відновлюваної енергетики в Україні – можливо!